Aktivitete të tjera

 • © Getty Images / Nils Bornemann

  Bursa për në Berlin për kursantët e Qendrës së Gjermanishtes

  Vitin 2017 Goethe-Institut dhuron për të gjashtën herë dy bursa për një udhëtim kulturor në Berlin të Gjermanisë. Në këtë program dyjavor do të ftohen rreth 20 kursantë dhe kursante të instituteve Gëte dhe partnerëve të tyre nga tetë shtete të Evropës Juglindore në Berlin [Më shumë...]

 • © firstfilmsfirst.com

  Konkursi “First Film First”

  Projekti “First Film First” i Goethe-Institut është një program profesional intensiv trajnimi, i cili synon të mbështesë regjisorët e rinj nga Evropa Juglindore gjatë zhvillimit të filmave të tyre të parë artistikë me metrazh të gjatë. [Më shumë...]

 • 2017 © Mikel Hasko / Goethe-Zentrum

  Seminar nga Hueber për metodat e reja

  Goethe-Zentrum fton më datë 21 shkurt përsëri një referente të shtëpisë botuese Hueber-Verlag, znj. Doro Thommes, e cila do të ofrojë një hyrje në metodat e reja mësimore “Beste Freunde” dhe “Schritte international neu”. [Më shumë...]

 • © kwashy221 - Fotolia

  Ekspozita: Umdenken – Të mësosh nga natyra

  Uji, zjarri, toka dhe ajri: Pa ato nuk ka as jetë. Njerëzit e dinë këtë gjë dhe i shfrytëzuan këta elementë. Nga kjo erdhi edhe zhvillimi. Por ku është kufiri i kësaj rritjeje të zhvillimit? Duke qenë se në shumë pjesë të botës barazpeshimi natyror ka dalë nga kontrolli e pjesërisht është humbur përgjithmonë, ka ardhur koha e një mënyre tjetër të menduari. [Më shumë...]

 • © Uwe Voelkner

  “Shkaqet dhe pasojat e ndryshimit digjital” nga Sabria David

  Ndryshimi digjital është një ndryshim shumë i thellë, i cili i ka shndërruar shoqëritë tona në mënyrë krejt strukturore. Modele përçarëse biznesi dhe fenomene shkatërruese gjenden tashmë në të gjitha disiplinat dhe fushat e jetës. Por pse ndodh kështu? Historia kulturore na tregon, se sa thelbësor është ky ndryshim në të vërtetë. [Më shumë...]

 • 2015 © Mikel Hasko / Deutschzentrum Tirana

  Konferenca e mësuesve të gjermanishtes 2016

  Edhe këtë vit Shoqata Shqiptare e Mësuesve të Gjermanishtes (ADV) organizon përsëri një konferencë për mësuesit e gjuhës gjermane. Këtë vit tema e prezantimit kryesor titullohet “Orientimi i veprimtarisë si parim në ndërmjetësimin e dhuntive”. [Më shumë...]

 • © Uwe Voelkner

  Hapja e shtëpisë së re e Goethe-Zentrum në Tiranë

  Që prej datës 1 prill të këtij viti Goethe-Zentrum është pozicionuar në një vilë dykatëshe në rrugën “Jul Varirboba”, nr. 21 – në një nga lagjet më të mira të qytetit, jo larg qendrës dhe shumë e thjeshtë për t’u gjetur. Klasat e reja më të mëdha dhe më reprezentative, oborri dhe mundësia për aktivitete të stilit ‘open air’ e bëjnë Goethe-Zentrum një vend më tërheqës dhe më të dukshëm për gjuhën dhe kulturën gjermane. [Më shumë...]

 • © Getty Images / Nils Bornemann

  Bursa për në Berlin për kursantët e Qendrës së Gjermanishtes

  Vitin 2016 Goethe-Institut dhuron për të gjashtën herë dy bursa për një udhëtim kulturor në Berlin të Gjermanisë. Në këtë program dyjavor do të ftohen rreth 20 kursantë dhe kursante të instituteve Gëte dhe partnerëve të tyre nga tetë shtete të Evropës Juglindore në Berlin [Më shumë...]

Kreu i faqes ↑