Aktivitete të tjera

 • Who cares about art? ARTHOUSE School 2018

  Praktika kuratoriale ndërmjet artit bashkëkohor dhe historisë së artit. Një bisedë me Dr. Martin Engler, drejtor i koleksionit të artit bashkëkohor, Städel Museum, Frankfurt am Main[Më shumë...]

 • Who cares about art? ARTHOUSE School 2018

  Referim nga Rein Wolfs – Drejtor i Bundeskunsthalle Bonn (The Art and Exhibition Hall of the Federal Republic of Germany)[Më shumë...]

 • HAMBACH! Festivali i demokracisë

  Që nga Hambacher Fest – një nga ngjarjet kryesore në historinë e Gjermanisë në rrugën drejt parlamentarizmit – demokracia ka përjetuar ulje-ngritje të shumta. Në ditët e sotme, ku sistemet politike dhe vlerat e Europës vihen në rrezik nga krizat,[Më shumë...]

 • Trajnim rajonal i Institutit Goethe për mësuesit e gjuhës Gjermane

  Kursi intensiv rajonal DLL 10 “Gjermanishtja si gjuhë e huaj për adoleshentët“ u drejtohet mësuesve të gjermanishtes, të cilët japin mësim në grupmoshën 12 deri 19 vjeç.[Më shumë...]

 • Trashëgimia kulturore

  Ndërtesa, letërsi, festa, muzikë, kërcime, gjuhë, artizanat, kuzhinë etj: trashëgimia kulturore ka shumë forma. Na trego një / disa prej tyra, të cilat të shoqërojnë në jetën e përditshme.Kërkohet një video e shkurtër dhe e veçantë (20-30 sekonda). Videot më origjinale do të vlerësohen me çmim. [Më shumë...]

 • Rrjeti Europian për Gjuhën Gjermane

  Me programin "Rrjeti Europian për Gjuhën Gjermane" Ministria Federale e Punëve të Jashtme dhe Goethe-Institut përhapin gjuhën gjermane si gjuhë pune në institucionet europiane dhe japin mbështetje për krijimin e një rrjeti europian aktiv. [Më shumë...]

 • Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagut Gjerman

  Bundestagu Gjerman dhuron së bashku me Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin edhe këtë vit bursa për të rinjtë nga 41 kombe të ndryshme. Si çdo vit programi zgjat nga data 1 mars deri më 31 korrik. [Më shumë...]

 • © Getty Images / Nils Bornemann

  Bursa për në Berlin për kursantët e Goethe-Zentrum

  Vitin 2018 Goethe-Institut jep për të tetën herë dy bursa për një qëndrim në Berlin të Gjermanisë. Në këtë program njëjavor do të ftohen rreth 20 kursantë dhe kursante të instituteve Gëte nga vendet e Evropës Juglindore. [Më shumë...]

 • Autorë gjermanë në Festivalin Ndërkombëtar të Letërsisë në Tiranë

  Të ftuar nga Ambasada Gjermane dhe Goethe-Zentrum në Tiranë poetja Daniela Danz dhe autori i librave për fëmijë Jürgen Banscherus do të zhvillojnë një workshop për nxënës dhe studentë në kuadër të Tetorit Gjerman. [Më shumë...]

 • Konferenca e mësuesve të gjermanishtes 2017

  Goethe-Institut në Ballkanin Perëndimor organizon këtë vit konferencën e mësuesve të gjermanishtes në rang rajonal për mësues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia. [Më shumë...]

 • Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagut Gjerman

  Bundestagu Gjerman dhuron së bashku me Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin edhe këtë vit bursa për të rinjtë nga 41 kombe të ndryshme. Si çdo vit programi zgjat nga data 1 mars deri më 31 korrik. [Më shumë...]

 • Kodrat e Fortuzit, Tiranë | © Mikel Hasko / Goethe-Zentrum Tirana

  Goethe goes Grün

  Një konkurs ndërkombëtar për nxënësit e moshave 12 deri 14 vjeç me temë “mbrojtja e mjedisit”, të cilët kanë njohuri të gjermanishtes të paktën në nivelin A2. [Më shumë...]

 • Burimi: https://pixabay.com

  Konkursi i nxënësve për kampin veror 2017 në Athinë

  Goethe-Institut në Athinë jep dy bursa për një kamp veror për të rinj të moshës 14 apo 15 vjeç. [Më shumë...]

 • © Getty Images / Nils Bornemann

  Bursa për në Berlin për kursantët e Goethe-Zentrum

  Vitin 2017 Goethe-Institut dhuron për të gjashtën herë dy bursa për një udhëtim kulturor në Berlin të Gjermanisë. Në këtë program dyjavor do të ftohen rreth 20 kursantë dhe kursante të instituteve Gëte dhe partnerëve të tyre nga tetë shtete të Evropës Juglindore në Berlin [Më shumë...]

 • © firstfilmsfirst.com

  Konkursi “First Film First”

  Projekti “First Film First” i Goethe-Institut është një program profesional intensiv trajnimi, i cili synon të mbështesë regjisorët e rinj nga Evropa Juglindore gjatë zhvillimit të filmave të tyre të parë artistikë me metrazh të gjatë. [Më shumë...]

 • 2017 © Mikel Hasko / Goethe-Zentrum

  Seminar nga Hueber për metodat e reja

  Goethe-Zentrum fton më datë 21 shkurt përsëri një referente të shtëpisë botuese Hueber-Verlag, znj. Doro Thommes, e cila do të ofrojë një hyrje në metodat e reja mësimore “Beste Freunde” dhe “Schritte international neu”. [Më shumë...]

 • © kwashy221 - Fotolia

  Ekspozita: Umdenken – Të mësosh nga natyra

  Uji, zjarri, toka dhe ajri: Pa ato nuk ka as jetë. Njerëzit e dinë këtë gjë dhe i shfrytëzuan këta elementë. Nga kjo erdhi edhe zhvillimi. Por ku është kufiri i kësaj rritjeje të zhvillimit? Duke qenë se në shumë pjesë të botës barazpeshimi natyror ka dalë nga kontrolli e pjesërisht është humbur përgjithmonë, ka ardhur koha e një mënyre tjetër të menduari. [Më shumë...]

 • © Uwe Voelkner

  “Shkaqet dhe pasojat e ndryshimit digjital” nga Sabria David

  Ndryshimi digjital është një ndryshim shumë i thellë, i cili i ka shndërruar shoqëritë tona në mënyrë krejt strukturore. Modele përçarëse biznesi dhe fenomene shkatërruese gjenden tashmë në të gjitha disiplinat dhe fushat e jetës. Por pse ndodh kështu? Historia kulturore na tregon, se sa thelbësor është ky ndryshim në të vërtetë. [Më shumë...]

 • 2015 © Mikel Hasko / Deutschzentrum Tirana

  Konferenca e mësuesve të gjermanishtes 2016

  Edhe këtë vit Shoqata Shqiptare e Mësuesve të Gjermanishtes (ADV) organizon përsëri një konferencë për mësuesit e gjuhës gjermane. Këtë vit tema e prezantimit kryesor titullohet “Orientimi i veprimtarisë si parim në ndërmjetësimin e dhuntive”. [Më shumë...]

 • © Uwe Voelkner

  Hapja e shtëpisë së re e Goethe-Zentrum në Tiranë

  Që prej datës 1 prill të këtij viti Goethe-Zentrum është pozicionuar në një vilë dykatëshe në rrugën “Jul Varirboba”, nr. 21 – në një nga lagjet më të mira të qytetit, jo larg qendrës dhe shumë e thjeshtë për t’u gjetur. Klasat e reja më të mëdha dhe më reprezentative, oborri dhe mundësia për aktivitete të stilit ‘open air’ e bëjnë Goethe-Zentrum një vend më tërheqës dhe më të dukshëm për gjuhën dhe kulturën gjermane. [Më shumë...]

 • © Getty Images / Nils Bornemann

  Bursa për në Berlin për kursantët e Qendrës së Gjermanishtes

  Vitin 2016 Goethe-Institut dhuron për të gjashtën herë dy bursa për një udhëtim kulturor në Berlin të Gjermanisë. Në këtë program dyjavor do të ftohen rreth 20 kursantë dhe kursante të instituteve Gëte dhe partnerëve të tyre nga tetë shtete të Evropës Juglindore në Berlin [Më shumë...]

Kreu i faqes ↑