Arkivi – Filma 2018

 • Ostwind | © Tom Trambow / Sam Film

  Ostwind

  14-vjeçarja Mika ngel në klasë dhe si dënim duhet të shkojë në fermën e gjyshes së saj, ku nuk ka shumë teknologji, por ama një kalë, me të cilin ajo krijon një shoqëri të ngushtë. [Më shumë...]

 • Filmi: Fitzcarraldo | © Werner Herzog / Film GmbH

  Fitzcarraldo

  Fitzcarraldo është një ëndërrimtar monoman, i cili kërkon të realizojë një ëndërr mjaft të guximshme – të ndërtojë një sallë opere në pyllin e amazonës. Mirëpo i sapombërritur në një zonë të banuar nga indianë indigjenë ai ngec në një situatë pothuajse të pashpresë. [Më shumë...]

 • Filmi: Hotel Lux | Stephan Rabold / © Bavaria_Pictures

  Hotel Lux

  Në vitin 1933 kabaretisti Hans Cajsig arratiset me një pasaportë false drejt Rusisë dhe përfundon në Moskë në hotelin famëkeq Lux. Mirëpo shërbimi i fshehtë sovjetik e konsideron atë si astrologun renegat të Hitlerit. [Më shumë...]

 • Filmi: Herbert | © Departures Film

  Herbert

  Një ish-boksier, i cili jetesën e tij e siguron si mbledhës borxhesh dhe portier lokalesh, fillon të reflektojë për jetën e tij, pasi merr vesh që vuan nga një sëmundje e pashërueshme. [Më shumë...]

 • Filmi: After Spring Comes Fall | 2016 © J. Waltermann / Filmuniversität Babelsberg

  After Spring Comes Fall

  Një grua kurde arratiset nga Siria dhe emigron në Berlin, ku ndërton një jetë të re në ilegalitet. Mirëpo pas njëfarë kohe shërbimi informativ sirian zbulon vendndodhjen e saj dhe e detyron atë të punojë si informatore. [Më shumë...]

Kreu i faqes ↑