Slider

Biblioteka e lëvizshme tashmë në dispozicion për t'u huazuar!

Goethe-Zentrum Tirana ka kënaqësinë t'u ofrojë të gjithë mësuesve të gjuhës gjermane, mundësinë për të huazuar loj...

Bursa Studios TUMO

TEJKALIMI I KUFIJVE. Je duke mësuar gjermanisht, je 14 deri 18 vjeç dhe interesohesh per dizajnin? Je i apasionuar pas fotog...

Illustration: © Raycho Stanev

Konferenca online " Remote Schools - Perspektivat e mësimdhënies dhe të mësuarit gjatë dhe pas pandemisë"

Mësim në distancë, seminare online, videokonferenca- bota mëson dhe komunikon vetëm në mënyrë digjitale. Konferenca vir...

Arkivi i Arratisjes

Arkivi i Arratisjes u krijua nga Haus der Kulturen der Welt në Berlin si një hapësirë dixhitale e kujtesës ku ruhen dhe pa...

Workshop "Digital Storytelling"

A të pëlqen ta përdorësh celularin tuaj jo vetëm për selfie, por edhe për të treguar histori interesante?Dëshironi të...

Dance teatër: „Shkundje“

Bazuar në temat muzikore të Beethovenit, kjo pjesë dansi bashkëkohor synon të rizgjojë tek audienca memorien emocionale t...

Ⓒ Phil Dera

Takim letrar: Episode Shqiptare

Episod: rrjedh nga fjala e lashtë greke epeisódion dhe do të thotë ndërkallje. Aventura, e panjohura, intermexo, ngjarja, ...

Performancë teatrore “Nokturnet” e Kafkës

Performanca bazohet në tre blloqe të krijimtarisë letrare të Franc Kafkës: në tregimet e shkurtëra, në letrat dërguar ...

© CORSO Film

Filmi: "Mrekullia e Taipei"

Në 1981, Tajvani organizoi Kupën e parë Botërore të futbollit për femra në një kohë kur DFB ( Federata Gjermane e Futb...

© Jürgen Olczyk/Sony Pictures Entertainment Deutschland GmbH/Wiedemann & Berg Film GmbH & Co. KG

Film: "Peshku i Artë"

Oliver është bankier dhe menaxher financash i cili është i apasionuar pas shpejtësisë. Kjo përfundon një ditë kur ai p...

© DETAILFILM/Johannes Luis

Film "Cleo"

„Cleo“ për Berlinin është ajo, që „Bota përrallore e Amelisë“ është për Parisin: Me ide që i vërshojnë gjit...

Viti ndërkombëtar Wolfgang-Hilbig

Më 31 gusht 2021 autori dhe fituesi i çmimit „Georg Büchner“ Wolfgang Hilbig (1941-2007) do të festonte 80 vjetorin e t...

Remijon Pronja, Wavelengths, 2019, Video still, HD-5, 30 min

Missing Stories. Puna e detyruar nën regjimin nazist. Një qasje artistike.

“ Missing Stories. Puna e detyruar nën regjimin nazist. Një qasje artistike.“ është një projekt artistik ndërkombëta...

Workshop fotografie

The Tirana-Project – Visual Storytelling Workshop në Tiranë, Shqipëri. Nga 14 deri 21 shtator 2021 Jens Schwarz do të of...

ARCHEOVISION European Archeological Film Festival

Festival i Filmit Arkeologjik, realizimet më të mira, zhvillohet për herë të parë në Shqipëri si projekt  EUNIC dhe  ...

Filmi "Almanya"

Në 1964 Hüseyin Yilmaz vjen në Gjermani nga Turqia. Më vonë ai tërheq gruan dhe fëmijët e tij. Tani është mbesa e tij...

Ekspozitë: Berliner Mythen

Kjo ekspozitë tregon shtatë novela grafike nga vëllimi Berliner Mythen i artistit Reinhard Kleist i vlerësuar me çmime pë...

Lexim me autoren Enis Maci

Më 9 qershor 2021 në orën 18:00 do të zhvillohet leximi i fundit i serisë " Pranvera e leximit". Autorja Enis Maci lexon p...

Film “Goethe!”

1772: Studenti 23-vjeçar Johann Wolfgang von Goethe ngel në provimin me gojë të doktoraturës. Itërbuar prej kësaj, i ati...

Ekspozitë dhe film

Projekti "Sophie Scholl - histori të kurajos civile" është një projekt ndërkombëtar me temë "angazhimi civil". Ai u drej...

Klubi i leximit

Klubi ynë i leximit për të rinjtë do të fillojë përsëri në Goethe-Zentrum Tirana në muajin maj nën moderimin e Annik...

Pasditja e lojërave

Nga fillimi i muajit maj në Goethe-Zentrum Tirana do të zhvillohen sërish pasditet e lojërave! Gjatë këtyre pasditeve ju ...

Tirana Time Capsules Realiteti Virtual si mjet për krijim hapësirash

Alex Walmsley në Tirana Art Lab - Center for Contemporary Art -Rezidencë, workshop, ekspozitë -maj-qershor 2021 ...

Projekti i trastave prej pëlhure

Goethe-Zentrum Tirana i bashkohet nismës ndërkontinentale "Stofftaschen 2.0" dhe ju fton të bëheni pjesë e saj. Pikturoni ...

Gaming-Projekt

Goethe-Institut po koordinon një projekt rajonal lojërash në të cilin mund të marrin pjesë edhe nxënës nga Shqipëria. ...

Konkurs foto / video "Profesionet e së Ardhmes"

Dëshiron të përfshihesh në botën e profesioneve të së ardhmes? A ke një ide kreative se si do të jenë profesionet pas...

Podcasti Pendulum

PENDULUM - “Cultural Dispatches From Albania" është një podcast i ri i krijuar nga një grup artistësh, shkrimtarësh, me...

Klubi i leximit për të rritur

Duke fillar nga dhjetori në Goethe-Zentrum do të fillojë një klub leximi për të rritur. Kësaj here nën drejtimin e Bian...

7 nga 111 arsye, për ta dashur Shqipërinë

Lexim letrar me shkrimtarin Jörg Dauscher:7 nga 111 arsye, për ta dashur Shqipërinë.

Festivali FREIRAUM

Nga data 30 deri 31 tetor 2020 zhvillohet festivali FREIRAUM. Në format digjital dhe në prezencë në Bruksel dhe në 19 qyte...

Fritz Lang

Gjermani viti 1930: Në kërkim të projektit të tij të parë të filmit me zë, mjeshtri i regjizurës Fritz Lang ndeshet me...

Bisedë ”Më fol për Europën”

Europa është më shumë sesa një kontinent apo ide. Europën e bëjnë njerëzit dhe historitë e tyre të panumërta. ”Ar...

Ekspozita „Pushteti i ndjenjave. Gjermani 19 | 19“

Politika me sa duket po udhëhiqet gjithnjë e më shumë nga ndjenjat. Ne jetojmë në një kohë tensioni të vazhdueshëm. F...

Klubi i leximit për adoleshentë

Klubi i dytë i leximit të Goethe- Zentrum do të fillojë në tetor. Këtë herë, në klubin e leximit, të rinjtë e moshë...

Goethe-Zentrum,Filma,Tepër larg

Tepër larg

Një miqësi e lindur prej largimit nga vendlindja, shkaktuar nga dora e njeriut: Fshati, ku Beni njëmbëdhjetëvjeçar jeton ...

„Videoart at Midnight“

„Videoart at Midnight” është një projekt i themeluar në 2008 nga Olaf Stüber e Ivo Wessel. Çdo natë i dedikohet një...