Slider

Film

Undine

© Christian Schulz  Schramm Film

Një grua jashtëzakonisht e bukur të cilën çdo burrë e dashuron, por ajo duhet ta vrasë atë nëse ai e braktis - ky është shpirti mitik i ujit Undine.

Ajo mund të jetojë në tokë me njerëzit vetëm nëse ka një të dashur. Christian Petzold e merr mitin romantik të gruas misterioze të ujit dhe e vendos atë në Gjermaninë e sotme midis Berlinit dhe Nordrhein- Westphalia .

Undine, gruaja legjendë quhet në film Undine Wibeau. Ajo është një nga ata njerëzit e pasigurt dhe të ardhur për të cilët Berlini është po aq i famshëm sa për elegancen e stilit vintage.

Një ditë vere i dashuri i saj Johannes e lë atë. Kam takuar dikë, thotë ai. Epo, kjo është jeta i përgjigjet ajo : “Nëse më lë, do të më duhet të të vras”.

 

E Enjte, 13/10/2022, ora 18:30
Tiranë, Oborri i Residences se Ambasades Gjermane