Slider

Film

Die Pfefferkörner und der Schatz der Tiefsee

©Wild Bunch_Marion von der Mehden

Çdo fëmijë në Gjermani i njeh kokrrat e piperit. Banda e detektivëve me qendrën e saj në lagjen e magazinave të Hamburgut ka zgjidhur tashmë shumë raste dhe ka përjetuar shumë aventura. Por këtë herë gjithçka është ndryshe!

Që oqeanet të sheërbejnë si një vendgrumbullim gjigant plehrash? Biologia e deteve Jaswinder (Meriam Abbas) nuk mund ta lejojë këtë! Në Irlandën e Veriut, ajo ka ngritur një laborator ku po punon me përkushtim të plotë në një projekt që mund të reduktojë në mënyrë drastike mbetjet plastike në oqeanet e botës. Gjatë kësaj ajo krijon armiq të fuqishëm, mbi të gjitha sipërmarrësin e riciklimit Fleckmann (Heino Ferch), i cili pretendon të jetë një njeri i pastër, por në fakt fiton të ardhura me depozitimin e paligjshëm të mbeturinave.

Me çështjen e tyre të fundit penale, kokrrat e piperit Alice dhe Tarun kanë nevojë për të gjithë mbështetjen që mund të marrin - dhe e gjejnë atë tek Jonny (Leander) dhe Clarissa (Charlotte), të cilët i takojnë në Wesemünde. Me shumë guxim dhe zgjuarsi, ata  nisen për të zgjidhur çështjen e tyre të fundit.

E Shtunë, 8/10/2022, ora 17:30
Tiranë, Qendra Kulturore TEN