Slider

Film

Syzet e Titos

Adriana Altaras, e lindur në 1960 në Zagreb një vajzë me prindër hebrenj e cila ka bërë karrierë në Gjermani si aktore, regjisore dhe autore, po kërkon rrënjët e familjes së saj.Udhëtimi ka një itinerar vajtje ardhje përmes Berlinit, Gießenit, Kroacisë dhe Italisë. Filmi TITOS BRILLE na kthen në vitet e Luftës së Dytë Botërore gjatë periudhës së okupimit gjerman të Jugosllavisë dhe rezistencës partizane.Ky film hulumton historinë e një familje të prekur nga Holokausti e cila është sa e dhimbshme aq dhe komike. Përmes udhëtimit të saj në vendet e së kaluarës, Adriana Altaras shtron pyetje rreth identitetit të saj të ndërlikuar dhe përfundimisht shumë evropian. 

  • Titulli: Syzet e Titos
  • Regjia: Regina Schilling
  • Kohëzgjatja: 94 minuta
  • Viti i shfaqjes së parë: 2014
  • Gjuha: gjermanisht me titra anglisht
  • Aktorët: Adriana Altaras, Aaron Altaras, Leonard Altaras, Wolfgang Böhmer
  • Data: të enjten, 19 mars 2020, ora 19:00
  • Vendi: Akademia e Filmit dhe e Multimedias Marubi, rruga “Aleksandër Moisiu”, nr. 78, 1005 Tiranë
  • Hyrja: falas