Slider

Muzikë

Tinguj virtuozë në muret e vjetra

Të premten, më 8 korrik, në orën 19.30, dyshja e muzikës së dhomës Sabrina-Vivian Höpcker dhe Desar Sulejmani do të luajnë në Muzeun Arkeologjik në Durrës.

Në kuadër të Festivalit të shtatëmbëdhjetë të Dhomës, muzikantet gjermane Sabrina-Vivian Höpcker (violinë) dhe Desar Sulejmani (piano) do të performojnë mbrëmjen e 8 korrikut në muzeun arkeologjik të Durrësit. Të dy muzikantët kanë një reputacion të jashtëzakonshëm ndërkombëtar në fushën e tyre.

Hopcker nga Hamburgu përfundoi studimet e saj për violinë në akademinë më të rëndësishme të muzikës në Spanjë dhe që atëherë ka shkëlqyer në ambientet e koncerteve duke filluar nga Filarmonia e Mynihut deri te Teatri i Ambasadës në Fort Wayne/SHBA. Lista e gjatë e bashkëpunimeve të Höpcker si solist përfshin Orkestrën Shtetërore të Bavarisë, James Judd dhe André de Ridder. Loja e Höpcker-it përshkruhet vazhdimisht si virtuoz dhe emocionues. Përveç performancave të saj live, fituesja e çmimeve të shumta ka bërë emër edhe përmes produksioneve të suksesshme të CD-ve, për shembull si anëtare e treshes së pianos "Trio Mozart".

Pianisti dhe dirigjenti me origjinë shqiptare Desar Sulejmani studioi piano, muzikë dhome dhe dirigjim në Universitetin e Arteve Folkwang në Essen dhe në Universitetin Robert Schumann në Düsseldorf. Që atëherë, Sulejmani ka punuar ndërkombëtarisht si pianist solist dhe në ndryshimin e plejadave. Në Afrikën e Jugut, për shembull, ai dirigjoi Flautin Magjik të Mozartit në Teatrin Joburg në Johanesburg, dhe Sulejmani ishte gjithashtu aktiv në vende si Uzbekistani dhe Kosova. Në Shqipëri dha koncerte ndër të tjera në Operën Kombëtare të Tiranës.