Slider

Të tjera

“This life is a mix of poison and honey”

Botimi “This life is a mix of poison and honey” rrugëton përmes sekuencave fotografike, ilustrimeve dhe proverbave shqiptare.

Fjalët e urta, të cilat i kanë rrënjët në një tjetër kohë dhe kulturë ndërthuren me fotografi bashkëkohore dhe subjektive. Ky libër flet për kërkesat e ndryshme që shoqëria u imponon burrave dhe grave, për shfrytëzimin e trupit të gruas si mjet nënshtrimi dhe për caktimin e roleve të qarta në shoqëri. Në një bisedë të moderuar nga gazetarja dhe aktivistja Erjona Rusi, fotografja Anne Ackermann me punimet e saj eksploron nuanca të ndryshme të shoqërisë patriarkale.


Prezantim libri dhe bisedë 

- This life is a mix of poison and honey -

29 shtator, ora 19.00, Berk (shqip dhe gjermanisht me përkthim)

30 shtator, ora 18.00, Qendra Rinore ARKA Shkodër (shqip dhe anglisht me përkthim)