Slider

Të tjera

Gaming-Projekt

Goethe-Institut po koordinon një projekt rajonal lojërash në të cilin mund të marrin pjesë edhe nxënës nga Shqipëria. Bëhet fjalë për zhvillimin e një loje (format online dhe prezencë) me temë "ndërkulturaliteti" nën mbikëqyrjen e dizenjuesve dhe mësuesve. Një total prej 30 të rinjsh të moshave 13 dhe 18 nga 6 vende do të marrin pjesë në këtë projekt. 5 idetë më të mira të lojërave zgjidhen në nivel lokal.

Aplikimi:

Zgjidhni një legjendë / histori dhe shkruani vetë një histori për këtë, emërtoni personazhet kryesorë, kundërshtarët, përcaktoni mënyrën e zhvillimit të lojës. Mendoni për kartat e lojës, pikat e forta të secilit karakter. Përshkruani shkurtimisht konceptin e lojës tuaj. Dorëzoni një tekst me maksimum 200 fjalë (gjithashtu me një skicë ose vizatime) me idenë tuaj në adresën e postës elektronike: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. deri më 20 prill. 5 idetë më të mirë të lojërave do të zgjidhen nga një juri në Goethe-Institut deri më 30 Prill, 2020 dhe 5 fituesit do të kenë mundësinë ti bashkohen ekipit ndërkombëtar. Një total prej 30 të rinjsh nga 6 vende do të marrin pjesë në projekt.

Niveli i gjermanishtes: të paktën A2

MDisa programues, dizenjues lojërash dhe ekspertë do t'ju shoqërojnë në këtë proces dhe pas disa fazave të feedback-ut do të zhvillojnë lojën!Pjesëmarrja zhvillohet ekskluzivisht në internet (zoom), gjuhët e komunikimit janë anglishtja dhe gjermanishtja. Zhvillimi i lojës është ndërmjet majit dhe tetorit 2021. Produkti përfundimtar është një lojë për 4 lojtarë në format Android dhe fizik.