Slider

Të tjera

Ekspozitë: Berliner Mythen

Kjo ekspozitë tregon shtatë novela grafike nga vëllimi Berliner Mythen i artistit Reinhard Kleist i vlerësuar me çmime për ilustrimet e tij.

Mitet e Berlinit bazohen në një koleksion historish folklorike prej katër shekujsh, të lidhura me topologjinë e metropolit. Ideja për librin erdhi nga redaktori Michael Groenewald dhe Lutz Göllner, redaktor i revistës së qytetit të Berlinit Zitty. Reinhard Kleist ideoi historinë brenda kornizës: Shoferi i taksisë Ozan, shëtit pasagjerët e tij nëpër Berlin, duke u treguar atyre mitet për vendet ku ata shkojnë së bashku dhe duke dëgjuar historitë e tyre personale. Kjo krijon një guidë të një lloji të veçantë.

Ekspozita e kater nga shtatë novela grafike do të shfaqet në mjediset e jashtme të Goethe-Zentrum për 2 javë duke nisur nga data  21 qershor nga e hëna deri të premten në orarin 9.00 – 17.00. Ne vëmë në dispozicion materiale didaktike për integrimin e ekspozitës në programin mësimor.

Tekstet dhe materialet didaktike të ekspozitës janë në gjuhën gjermane.

Berliner Mythen - Hinweise für Lehrende

Berliner Mythen - Rallye für den Ausstellungsbesuch