Slider

Të tjera

Viti ndërkombëtar Wolfgang-Hilbig

Më 31 gusht 2021 autori dhe fituesi i çmimit „Georg BüchnerWolfgang Hilbig (1941-2007) do të festonte 80 vjetorin e tij. Hilbig, i cili me stilin e veçantë solli specifikat e vendlindjes së tij në letërsinë botërore, tashmë lexohet në gati 20 gjuhë. Muzikaliteti dhe intensiteti i teksteve të tij i vendos përkthyesit para sfidave të mëdha. Me ftesë të S. Fischer Stiftung në bashkëpunim me Goethe-Zentrum Tirana shkrimtarja dhe përkthyesja Anna Kove prezanton të panjohurin e madh të letërsisë gjermanishtfolëse.

  • e martë 31 gusht 2021 ora 19:00
  • vendi: Goethe-Zentrum Tirana
  • leximi i poezive nga: Kastriot Ramollari
  • gjuha: shqip