Slider

Të tjera

“What the F*uture Wants” - workshop

Informacioni në internet përhapet shpejt dhe me lehtësi. Shtrirja dhe ndikimi i tij përcaktojnë vendimet e përditshme te miliona njerëzve. Politika apo biznesi përpiqen ta përdorin këtë informacion për të arritur qëllimet e tyre - shpeshherë duke cenuar të vërtetën, sferën private apo mbrojtjen e te dhënave.
Trajnimi “What the F*ture Wants” u drejtohet studentëve dhe studenteve te Universitetit ti Korçës, ti cilët dëshirojnë te njihen me mekanizmat e krijimit dhe përhapjes së informacionit në rrjet. Gjati tre ditëve nëpërmjet ushtrimeve praktike pjesëmarrësit do të kenë mundësi të testojnë njohuritë e deritanishme dhe te zhvillojnë aftësi për të përmirësuar cilësinë dhe sigurinë e informacionit në rrjet.

M*EDIA & EDUCATION LITERACY WORKSHOP
24 – 26 NËNTOR ORA 14.00 – 18.00
BIBLIOTEKA “THIMI MITKO” KORÇË


Programi:


Dita 1
- Çfarë janë lajmet e rreme dhe si veprojnë ato?
- Fakt apo Fake? Dallimi i lajmeve ti rreme, verifikimi i informacionit dhe mediave të dyshimta / vlerësimi i burimeve online.
- Ushtrime praktike. Njoftime, foto apo video të përpunuara: lajmet e rreme mund te paraqiten në forma te ndryshme dhe te jenë te vështira për t'u verifikuar.
- Si të orientohem për t'i dalluar ato?

Dita 2
- Tituj bombastikë, opinione dhe lajme të rreme për votuesit - rrezik për demokracinë.
- Vlerësimi kritik i lajmit: këshilla për vlerësimin e raportimit mediatik.
- Ushtrime praktike


Dita 3
- Celulari si mjet joshjeje dhe varësie
- Përdorimi inteligjent i informacionit
- Siguria në rrjet: fjalëkalimet e sigurta, gjurmët në internet, aplikacionet dhe lojrat
- Ushtrime praktike

 

Referent: Dr. Pandeli Pani
Ka studiuar gjuhësi, shkenca komunikimi dhe shkenca politike dhe ka një përvojë ndërkombëtare mbi 25 vjeçare si lektor dhe trainer në fushën e mediave, të komunikimit politik dhe ndërkulturor,të gazetarisë konstruktive dhe mjedisore si dhe të verifikimit të informacioneve nga mediat.
Ky workshop zhvillohet nga Goethe-Zentrum Tirana në bashkëpunim me Universitetin e Korçës. Për regjistrim ju 1utemi të dërgoni një e-mail në adresën Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.  brenda datës 20 nëntor 2022.