Slider

Të tjera

Ekspozitë dhe film

Projekti "Sophie Scholl - histori të kurajos civile" është një projekt ndërkombëtar me temë "angazhimi civil". Ai u drejtohet mësuesve dhe nxënësve të shkollave ​​PASCH në Evropën Juglindore.

Qëllimi i këtij projekti është të vendosë një urë ndërkulturore me temën 'kurajo civile'. Për këtë përshtatet më së miri figura botërisht e njohur e grupit të rezistencës ‘trëndafili i bardhë’ Sophie Scholl, ditëlindja e 100 e së cilës do të ishte më 9 maj 2021. Në ditët e sotme ajo konsiderohet si një dëshmitare kryesore e një qëndrimi të guximshëm mbi demokracinë dhe drejtësinë dhe për këtë arsye është kumbara e projektit ‘Historia (të) e kurajos civile’. Bazuar në të dhe në protagonistët e tjerë të historisë bashkëkohore nga vendet pjesëmarrëse, u ndërtuan ‘ura aktuale artistike’.

Kontributet ndërkombëtare përfshirë edhe ato nga Shqipëria, do të shfaqen në një ekspozitë virtuale në qershor 2021. Punimet e pjesëmarrësve nga Shqipëria do të prezantohen në Goethe-Zentrum Tiranë në 6 maj. 

Më pas do të shfaqet filmi nga Marc Rothemund „Sophie Scholl- Die letzten Tage“,open-air gjermanisht me titra anglisht.

Kujdes: Kërkohet të rezervoni! Aktiviteti do të shfaqet përpara një publiku të kufizuar me hyrje gratis. Të gjithë të interesuarit duhet të regjistrohen me email në Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. deri 48 orë përpara fillimit të filmit. Për regjistrimin tuaj lutemi të dërgoni emrin, numrin e telefonit, adresën e emailit si dhe nëse jeni të interesuar për ekspozitën apo filmin. Hyrja do të jetë e mundur vetëm, nëse rezervimi konfirmohet nga organizatorët. Jeni të lutur të ruani distancën me njëri-tjetrin dhe gjatë shfaqjes të mbani maskën.

 

  • Hapja: 06 maj 2021
  • Ekspozita: ora 18.00
  • Filmi: ora 19.00 
  • Vendi: Goethe-Zentrum Tiranë