Slider

Të tjera

Lexim me autoren Enis Maci

Më 9 qershor 2021 në orën 18:00 do të zhvillohet leximi i fundit i serisë " Pranvera e leximit". Autorja Enis Maci lexon pjesë nga vëllimi i saj i eseve letrare “Eiscafé Europa”.

Enis Maci lindur në 1993 në Gelsenkirchen, gëzon tashmë sukses të plotë si dramaturge pasi studioi shkrim letrar në Leipzig dhe sociologji kulturore në Londër. Puna e saj ka marrë disa çmime, së fundmi çmimin e letërsisë " Text & Sprache " (2019) nga Kulturkreis der deutschen Wirtschaft dhe Çmimin e Letërsisë Ruhr (2020).

Libri i saj i parë Eiscafé Europa përmban tetë ese në formë kolazhi në të cilat ajo reflekton mbi virgjëreshat e përbetuara shqiptare, aktivistët e Lëvizjes së Identitetit  ose Sophie Scholl. Maci dëshiron të mësojë më shumë për botën. Në vend që të kërkojë përgjigje, ajo kërkon pyetjet e duhura.

 

Ky lexim është një aktivitet bashkëpunimi ndermjet Sherbimit Gjerman për Shkëmbim Akademik, Ambasadës Austriake në Podgoricë, Deutsches Haus në Mal të Zi dhe Goethe-Zentrum Tiranë.

Mund të regjistroheni në https://www.goethe.de/ins/cs/de/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=22227647&.