Slider

Übungsraum für Kritik

Instalacioni “ Übungsraum für Kritik ” vjen si përpjekje për të ushtruar në mënyrë aktive aftësinë e të kritikua...

“What the F*uture Wants” - workshop

Informacioni në internet përhapet shpejt dhe me lehtësi. Shtrirja dhe ndikimi i tij përcaktojnë vendimet e përditshme te ...

European Archeological Film Festival

Instead and shovels and fine brush, archeologists today have the most advanced technology in their hands. Geophysical methods h...

Job Placement Trainings for a Global Market – Hapat e parë në karrierën time!

Në kuadër të projektit STAYnet – Iniciativa e Trajnimit të Evropës Juglindore për Avancimin e Rrjetit Rinor, Goethe-Zen...

Të përkthesh kujtimet - Një mbrëmje me Stefan Çapalikun

“A nuk është vetë kujtesa një burg - burgu i kujtesës?” pyet Stefan Çapaliku rrëfimtarin fëmijëror që në fillim ...

“Secili çmendet simbas mënyrës së vet”

Romani i autorit Stefan Çapaliku “Secili çmendet simbas mënyrës së vet” trajton njëzet vitet e fundit të sistemit ko...

“This life is a mix of poison and honey”

Botimi “This life is a mix of poison and honey” rrugëton përmes sekuencave fotografike, ilustrimeve dhe proverbave shqipt...

©Wild Bunch_Marion von der Mehden

Die Pfefferkörner und der Schatz der Tiefsee

Çdo fëmijë në Gjermani i njeh kokrrat e piperit. Banda e detektivëve me qendrën e saj në lagjen e magazinave të Hamburg...

© Lieblingsfilm  Wild Bunch Germany 2020  Marion von der Mehden

Into the Beat - Dein Herz tanzt

Ëndrra e madhe e balerinës jashtëzakonisht të talentuar Katya është të studiojë me anë të një burse në Akademinë e...

© Warner Bros. Entertainment  Frédéric Batier

Nightlife

Milo punon si barist në Berlin. Nëse ai nuk po e kthen vetëm ditën në natë dhe më pas vazhdon të festojë, ai zgjohet n...

© Christian Schulz  Schramm Film

Undine

Një grua jashtëzakonisht e bukur të cilën çdo burrë e dashuron, por ajo duhet ta vrasë atë nëse ai e braktis - ky ësh...

Poliglot: Një temë, shumë ide

Viti 2022 në Goethe-Institut Serbi i dedikohet shumëgjuhësisë. Me projekte dhe aktivitete të shumta për nxënësit dhe  ...

Tinguj virtuozë në muret e vjetra

Të premten, më 8 korrik, në orën 19.30, dyshja e muzikës së dhomës Sabrina-Vivian Höpcker dhe Desar Sulejmani do të lu...

Të zbulosh misterin e parasë. Një vrojtim retrospektivë

Cila ështe gjëja e fundit për të cilën keni shpenzuar para dhe çfarë dini për personin nga i cili keni blerjen? Cilat j...

Jeta jonë në Gjermani

Mustafa dhe Nexhisab jetojnë në Gjermani prej disa kohësh. Ata flasin për jetën e tyre në shtëpinë e tyre të re. Secil...

© Goethe-Institut

GETVICO24+: Rinisim sërish!

Lajm i mirë për miqtë e konferencës virtuale për mësuesit e gjuhës gjermane dhe për të gjithë ata që duan të marrin...

Bursa e Berlinit 2022

Dëshironi të njiheni me Berlinin? Pas një pushimi për shkak të pandemisë, Goethe-Institut ofron përsëri nga 12-18 qers...

Olimpiada Ndërkombëtare 2022

Konkursi më i madh i gjuhës gjermane në botë zhvillohet nga data 25 korrik deri më 5 gusht në Hamburg.

Konkurs për nxënës

Agjencia Federale e Edukimit Politik, së bashku me Goethe-Institut, po zhvillojnë një konkurs për nxënësit me hashtag #po...

ACROSS GENERATIONS

Të mësosh nga arti, kultura dhe njëri-tjetri  Dialogu ndërmjet grupmoshave të ndryshme ka shumë rëndësi për bashkëj...

“Qytete dhe peizazhe gjermane”

Ftesë për ekspozitën: Nga data 15 shkurt deri më datë 15 mars 2022, Goethe-Zentrum Tiranë do të prezantojë në oborrin ...

Orë bashkëbisedimi

Goethe-Zentrum Tirana ofron tashmë dy herë në javë orë bashkëbisedimi rrreth temave të ndryshme. Të interesuarit që zo...

Ekspozite fotografike Spectrum

Goethe-Zentrum Tiranë ka kënaqësinë të prezantojë rezultatet e workshopit së fotografisë “Spectrum” nën drejtimin...

© Goethe-Institut

Përmirësoni mësimdhënien e gjuhës gjermane

Përmirësimi inovativ i mësimdhënies së gjuhës gjermane (DLL) e vendos mësimin në qendër të vëmendjes. Seria e re e t...

Biblioteka e lëvizshme

Goethe-Zentrum Tirana ka kënaqësinë t'u ofrojë të gjithë mësuesve të gjuhës gjermane, mundësinë për të huazuar loj...

Bursa Studios TUMO

TEJKALIMI I KUFIJVE. Je duke mësuar gjermanisht, je 14 deri 18 vjeç dhe interesohesh per dizajnin? Je i apasionuar pas fotog...

Illustration: © Raycho Stanev

Remote SCHOOLS

Perspektivat e mësimdhënies dhe të mësuarit gjatë dhe pas pandemisë. Mësim në distancë, seminare online, videokonfere...

Arkivi i Arratisjes

Arkivi i Arratisjes u krijua nga Haus der Kulturen der Welt në Berlin si një hapësirë dixhitale e kujtesës ku ruhen dhe pa...

Workshop "Digital Storytelling"

A të pëlqen ta përdorësh celularin tuaj jo vetëm për selfie, por edhe për të treguar histori interesante?Dëshironi të...

Dance teatër: „Shkundje“

Bazuar në temat muzikore të Beethovenit, kjo pjesë dansi bashkëkohor synon të rizgjojë tek audienca memorien emocionale t...

Ⓒ Phil Dera

Takim letrar: Episode Shqiptare

Episod: rrjedh nga fjala e lashtë greke epeisódion dhe do të thotë ndërkallje. Aventura, e panjohura, intermexo, ngjarja, ...

Performancë teatrore “Nokturnet” e Kafkës

Performanca bazohet në tre blloqe të krijimtarisë letrare të Franc Kafkës: në tregimet e shkurtëra, në letrat dërguar ...

© CORSO Film

Filmi: "Mrekullia e Taipei"

Në 1981, Tajvani organizoi Kupën e parë Botërore të futbollit për femra në një kohë kur DFB ( Federata Gjermane e Futb...

© Jürgen Olczyk/Sony Pictures Entertainment Deutschland GmbH/Wiedemann & Berg Film GmbH & Co. KG

Film: "Peshku i Artë"

Oliver është bankier dhe menaxher financash i cili është i apasionuar pas shpejtësisë. Kjo përfundon një ditë kur ai p...

© DETAILFILM/Johannes Luis

Film "Cleo"

„Cleo“ për Berlinin është ajo, që „Bota përrallore e Amelisë“ është për Parisin: Me ide që i vërshojnë gjit...

Viti ndërkombëtar Wolfgang-Hilbig

Më 31 gusht 2021 autori dhe fituesi i çmimit „Georg Büchner“ Wolfgang Hilbig (1941-2007) do të festonte 80 vjetorin e t...